Papricas de pui la cuptor
Actualizat la data de: 11 Decembrie 2014
Timp de preparare: Peste 60 minute
Dificultate: medie
Carnea de orice fel poate fi consumata in siguranta de pacientii diagnosticati cu ciroza hepatica, alaturi de legume gatite intr-un mod cat mai dietetic.
Papricasul de pui este un preparat recomandat in controlul afectiunilor hepatice.
Ingrediente
- 1 pui intreg, taiat bucati
- 1 ceapa medie, taiata felii julien
- 2 catei de usturoi pisati
- 20 de ciuperci proaspete, taiate felii
- 2 linguri de ulei de masline
- 250 m smantana de gatit
- 2 linguri de boia dulce
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius.
- Intr-o oala medie, pusa la foc mic, incalziti uleiul de masline.
- Sotati ceapa si usturoiul 1-2 minute, apoi adaugati ciupercile si amestecati bine ingredientele, lasandu-le la fiert 3-5 minute, in lichidul scurs din ciuperci.
- Luati sosul de pe foc, adaugati smantana si boiaua de ardei si amestecati bine.
- Separat, indepartati pielea de pe bucatile de pui si asezati-le intr-o tava de copt.
- Turnati deasupra sosul preparat anterior si lasati totul la copt timp de o ora, pana cand puiul este bine gatit.
Apreciaza
2 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje
- RMN Whole Body
- Curcan vs. pui: beneficii nutritionale
- Legatura dintre hormonii alimentari din carnea de pui si pubertatea precoce
- Cum abordezi problema greutatii puiului tau
- Pui miere in ceaiul fierbinte? Iata cat de toxic este
- Alegeri alimentare sanatoase
- 5 motive de a include cartofii in dieta
- Retete sanatoase de toamna
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare