Frigarui cu branza de capra si masline
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Branzeturile degresate si grasimile mononesaturate din masline sunt permise in alimentatia persoanelor care sufera de dislipidemie. Branza de capra constituie o sursa excelenta de calciu, dar si de proteine. Reteta de mai jos este suficienta pentru 8 portii si poate reprezenta oricand un aperitiv original.
Ingrediente:
- 2 lingurite seminte de fenicul
- 2 lingurite coaja rasa a unei portocale
- 3 linguri de suc proaspat de portocale
- 1 ligurita piper negru macinat
- 120 de grame branza de capra degresata, taiata cuburi potrivite
- 24 bete de frigarui
- 24 frunze proaspete de menta
- 12 masline verzi fara samburi, taiate in jumatate
- 4 castraveti mari, taiati rondele groase
Mod de preparare:
Amestecati semintele de fenicul, piperul, coaja si sucul de portocale intr-un bol si introduceti cuburile de branza in acest dressing. Lasati branza la marinat aproximativ o ora la temperatura camerei sau pana la trei ore in frigider.
Puneti pe fiecare bat de frigarui o frunza de menta, o jumatate de maslina, o felie de castravete si un cub de branza. Pastrati preparatul la frigider pana in momentul servirii.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Regimul alimentar dupa colecistectomie
- Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate
- Regimul alimentar in bolile de ficat
- Cum sa pregatiti o pizza sanatoasa
- Retete sanatoase de toamna
- Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase
- 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii
- Cum prepari sanatos sosurile si dressingurile pentru salate
- 4 alternative inteligente pentru micul dejun
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare